Ambassadeur

Claire Veldkamp
Wij hebben leuk nieuws dat we graag met jullie willen delen! Claire Veldkamp (ook wel bekend als Jamie in de serie ‘Brugklas’) is nu ambassadeur voor SELFIE en het StayFine project. Graag stelt ze zichzelf aan jullie voor.

“Hi, graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Claire Veldkamp en ik ben 19 jaar oud. Vanaf september start ik met mijn tweede bachelor jaar geneeskunde en doe ik de Public Relations van de Commissie “Kleine Hans”. Kleine Hans zet zich in om meer inzicht te geven in kinder- en jeugdpsychiatrie bij studenten. Naast geneeskunde is mijn grote passie acteren. Momenteel ben ik te zien in de NPO jeugdserie Brugklas en mede door deze serie kom ik veel in aanraking met jongeren in de doelgroep 12-25 jaar.

Verder ga ik me inzetten voor de SELFIE-studie en het StayFine project. Mijn primaire taak is jongeren bewust te maken van hun geestelijke en mentale gezondheid. Veel jongeren weten hier weinig/niets van en vinden het moeilijk om over deze onderwerpen te praten. Gelukkig gaat het met veel jongeren goed, maar er is ook een groep voor wie dit minder vanzelfsprekend is. Het lukt hulpverleners niet altijd om deze groep te bereiken en ik wil hen gaan helpen om ook in contact te komen met deze doelgroep.”


De SELFIE Podcast & Video

In onderstaande podcast kun je luisteren naar het interview dat onze collega Sanne had met Claire over SELFIE. Je kunt ook de video bekijken waarin Claire praat samen met Claudi Bockting (hoogleraar Klinische Psychologie) over tips en tricks om met Corona en de lockdown om te gaan.